De nieuwe Citroën C5 X


De nieuwe Citroën C5 X
De Citroën C5 X, het topmodel van Citroën, staat in onze showrooms. De C5 X is uniek en valt op door zijn uitgesproken styling, ultieme comfort en toptechnologie voor maximaal gebruiksgemak. De Citroën C5 X is een mix van meerdere carrosseriestijlen en valt binnen het D-segment. Het is een combinatie van de elegantie van een sedan met zijn lange motorkap en vloeiende lijnen, de hogere zitpositie en het robuuste karakter van een SUV en de dynamiek, veelzijdigheid, ruimte en alledaagse gebruiksmogelijkheden van een stationwagon. Welzijn, rust en kalmte staan centraal bij de C5 X.

De Citroën C5 X is leverbaar met een plug-in hybride-aandrijflijn (totaal vermogen van 225 pk en een elektrische actieradius van tot wel 55 km) of met een benzinemotor (keuze uit twee vermogens Puretech 130 S&S of 180 S&S), gekoppeld aan een automatische transmissie.

De C5 X beschikt over royale afmetingen. Met een lengte van 4805 mm, een breedte van 1859 mm en een hoogte van 1485 mm biedt de Citroën C5 X alle inzittenden royaal de ruimte. De bagageruimte is met zijn volume riant en stationwaardig, de inhoud van de bagageruimte van de benzine-uitvoeringen is: 545 tot 1640 liter met neergeklapte achterbank. Van de plug-in hybride uitvoeringen 485 tot 1580 liter met neergeklapte achterbank. De achterklep is handsfree te bedienen en heeft een brede opening en een lage tildrempel.

Voor een comfortabele reiservaring beschikt de C5 X over vooruitstrevende voorzieningen en nodigt uit voor het maken van lange reizen. Het actieve Citroën Advanced Comfort ® onderstel en de Advanced comfort ® stoelen geven het vliegend tapijt effect, waarbij het voelt alsof de auto boven de weg zweeft. Net als de Citroëns uit het verleden.
De plug-in hybride uitvoering gaat nog een stapje verder en combineert de Progressive Hydraulic Cushions® met een actieve aansturing van de vering voor een eersteklas rijcomfort. De auto past de vering van elk wiel afzonderlijk aan, door deze afhankelijk van de omstandigheden meer of minder soepel te maken. Er kan met de keuzeschakelaar op de middenconsole een rijmodus worden geselecteerd uit de 4 rijmodi geheel passend bij jouw stemming: Electric, Hybrid, Comfort of Sport. De aansturing van de Active Citroën Advance Comfort® -vering past zich aan aan de gekozen rijmodus. Ook kan de Citroën C5 Plug-in Hybrid eenvoudig worden opgeladen.

Voor de veiligheid beschikt de C5 X over de nieuwste rijhulpsystemen die met behulp van radar, camera’s en sensoren de veiligheid in en rondom de auto bewaken en die het dagelijks leven vergemakkelijken.

De Citroën C5 X is beschikbaar vanaf €43.040
en te verkrijgen in 4 uitvoeringen: Business, Feel, Business Plus en Shine

Onze verkoopadviseur Matthias Schipaanboord ging op pad met de Citroën C5 X Plug-in hybrid in de Business Plus uitvoering. Ontdek alle ins en outs in de video.


Terug naar nieuwsoverzicht