Nieuw model: de CITROËN Ë-C4 X


04-07-2022

De nieuwe CITROËN Ë-C4 X


Citroën heeft de nieuwe C4 X onthuld en een volledig elektrische versie in Europa; de ë-C4 X. Dit nieuwste model combineert het elegante silhouet van een fastback met de allure van een SUV.

Met een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor, kan de ë-C4 X een WLTP-actieradius tot aan 360 km bereiken. De nieuwe ë-C4X is ruimtelijk en heeft een comfortabel interieur. En met een bagageruimte van maar liefst 510 liter is de ë-C4 X ook erg praktisch en ideaal voor verschillende ritten. Ook beschikken de nieuwe ë-C4 X en C4 X over de nieuwe generatie infotainment en technologie.

De marktintroductie start in het najaar van 2022.

“Met groot plezier verwelkomen we de nieuwe ë-C4 X en C4 X-modellen. Ze zullen aanzienlijk bijdragen aan de aanwezigheid en groei van ons merk in Europa en daarbuiten”, zegt Vincent Cobée, CEO van Citroën. “Veel klanten lieten ons weten dat ze een betaalbaar, verantwoord en elegant alternatief zochten voor de vele hatchbacks en SUV’s in de middenklasse. Dit is onze beste interpretatie van die behoefte – een vooruitstrevend en onderscheidend design dat op gebied van comfort, technologie en veiligheid alles biedt dat van een Citroën wordt verwacht. Tel daarbij op de uitzonderlijke ruimtelijkheid, veelzijdigheid en niet te vergeten de volledig elektrische en emissievrije aandrijving.”

Bekijk hier het volledige persbericht.


Terug naar nieuwsoverzicht